Celtis Pharm
BabyMed krema za lice za bebe

BabyMed krema za lice za bebe

BabyMed krema za lice za bebe je specijalno formulisano za njegu kože novorođenčadi i djece sa osjetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Obzirom da je lice jedno od češćih mjesta gde se manifestuje atopijski dermatitis, njega lica ima izražen značaj.

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji BabyMed krema za lice ima višestruko emolijentni efekat.

Ovaj efekat je dodatno naglašen zahvaljujući prisustvu supstanci kao što je shea buter.

BabyMed krema za lice idealno hidrira suvu i iritiranu kožu kakva je prisutna u stanju atopijskog dermatitisa.

Prisustvo pantenola u koncentraciji  od 2% omogućava kvalitetnu hidrataciju kože i ublažava svrab.

pH BabyMed kreme za lice je 5,5 i idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor za njegu kože u pomenutim stanjima.

Prisustvo vitamina E omogućava antioksidativni efekat čime BabyMed krema za lice štiti ćelije kože od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine, delujući i kao emolijent i humektans, čime dodatno vlaži kožu čineći je mekom.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa šumskog voća zaokružuje cjelu formulaciju dajući djetetu osećaj svježine i čistoće..

Pun efekat na kožu i pomoć prevenciji nastanka, kao i pomoć u izliječenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje sjemenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, prije svega omega-3 i omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode I omogućava izrazito vlažeći i umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševjekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba i iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo i svrab.

Pakovanje: tuba 50ml

Više o proizvodima možete videti na www.babymedcosmetics.com