Celtis Pharm
BabyMed kupka za bebe

BabyMed kupka za bebe

BabyMed kupka za bebe je specijalno formulisana za higijenu, ali zahvaljujući svom višestruko emolijentnom efektu, namijenjena je i za njegu kože novorođenčadi i djece sa osjetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu.

pH BabyMed kupke za bebe je 5,5 i idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor za njegu kože u pomenutim stanjima.

BabyMed kupka za bebe BabyMed kupka za bebe ne sadrži sulfate, kao najčešće korišćene površinski aktivne materije, koji su potencijalni iritansi i alergeni, već prirodne, blage površinski aktivne materije: proteol-oat i dinatrijum-kokoamfodiacetat, koji ne iritiraju kožu, a imaju blaga pjeneća svojstva.

Kliničke studije su pokazale da prirodna pjeneća sredstva u svakodnevnoj primjeni nemaju negativan efekat na normalnu kožu, kao ni na suvu, zadebljalu I eritematoznu kožu beba.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa šumskog voća omogućava da mališani sa  zadovoljstvom prihvataju sam čin kupanja.

Pun efekat na kožu i pomoć prevenciji nastanka, kao i pomoć u izlečenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje sjemenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, prije svega omega-3 i omega-6, djeluje regenerativno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode i omogućava izrazito vlažeći i umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševjekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba i iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo I svrab.

Pakovanje: 200ml

Više o proizvodima možete videti na www.babymedcosmetics.com