Celtis Pharm, Beograd
Babymed mlijeko za tijelo za bebe

Babymed mlijeko za tijelo za bebe

BabyMed mlijeko za tijelo za bebe je specijalno formulisano za njegu kože novorođenčadi i dece sa osjetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji BabyMed mlijeko za tijelo za bebe ima višestruko emolijentni efekat.

Ovaj efekat je dodatno naglašen zahvaljujući prisustvu supstanci kao što je shea buter.

BabyMed mlijeko za tijelo za bebe idealno hidrira suvu i iritiranu kože kakva je prisutna u stanju atopijskog dermatitisa.

Prisustvo pantenola u koncentraciji  od 2% omogućava kvalitetnu hidrataciju kože i ublažava svrab

pH BabyMed mlijeka za tijelo za bebe je 5,5 i idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor u njezi kože u pomenutim stanjima.

Prisustvo vitamina E omogućava antioksidativni efekat čime BabyMed mlijeko za tijelo štiti ćelije kože od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine, djelujući i kao emolijent i  humektans, čime dodatno vlaži kožu čineći je mekom.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa šumskog voća zaokružuje cijelu formulaciju dajući djetetu osećaj svežine i čistoće..

Pun efekat na kožu i pomoć prevenciji nastanka, kao i pomoć u izlječenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje sjemenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, prije svega omega-3 I omega-6, djeluje regenerativno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode i omogućava izrazito vlažeći i umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševjekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba i iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo i svrab.

Pakovanje: 200ml

Više o proizvodima možete videti na www.babymedcosmetics.com