Celtis Pharm
BabyMed, pH 5,5 kozmetika

BabyMed, pH 5,5 kozmetika

BabyMed medicinska kozmetika je nastala kao plod,  možemo slobodno reći, višedecenijskog bavljenja zaposlenih u “Celtis Pharm”-u problematikom ekcema i atopijskog dermatitisa kod djece.

Promjena uslova života je dovela do toga da je, za poslednjih 30 godina broj djece koja do svoje pete godine razviju atopijski dermatisi ili ekcem, povećan tri puta.

Odnos površine kože kod novorođenčadi  u odnosu na tjelesnu masu je višestruko veći nego što je to slučaj kod odraslih. Ta činjenica udružena sa još nedovoljno razvijenim odbrambenim mehanizmima dovode do situacije da danas više od 30% djece ima pomenute kožne promjene.

Imajući u vidu navedeno, pravilna njega i higijena kože se nameće kao vrlo bitan momenat u cjelokupnoj brizi  o novorođenčadima, kao i nešto starijoj djeci.

“BabyMed” pH 5,5 kolekcija je specijalno formulisana medicinska kozmetika koja omogućava pravilnu njegu i higijenu, kako beba, tako i djece uopšte.

Kolekcija je specijalno formulisana za pomoć u stanjima osjetljive kože, sklone atopijskom dermatitisu i ekcemima. Tako formulisana ona blagotovorno djeluje i na normalnu kožu.

Formulacija sa brižljivo odabranim sastojcima svih proizvoda, proizvedenih od renomiranih svijetskih proizvođača, je omogućila da se cijela kolekcija odlikuje hipoalergenošću, kao i aspektom prirodnosti, zahvaljujući prisustvu prirodnih komponenti.

Pored hipoalergenosti koja je postignuta pažljivim odabirom komponenti koje ulaze u sastav formulacije, kao i svojstva da je kolekcija pH 5,5, svoju aktivnost BabyMed proizvodi ispoljavaju zahvaljujući idelanom odabiru aktivnih komponenti I to:

- Ulje sjemenki divlje borovnice - ulje izolovano iz sjemenki divlje borovnice u ekološki čistim sredinama. Ulje sjemenki divlje borovnice se danas smatra jednim od najidealnijih ulja za ljudsku kožu. Razlog je što u sebi sadrži idealno izbalansirane masne kiseline, pre svega  omega-3 i omega-6 koje se nalaze u odnosu 1:1 što se smatra idealnim odnosom za ljudsku kožu. Zahvaljući svom sastavu, ulje sjemenki divlje borovnice reizgrađuje površinski dio kože, koji je narušen u stanjima ekcema i atopijskog dermatitisa, čime se koži vraća prvobitni izgled, nestaje hrapavost, crvenilo svrab i suvoća kože. Takođe, zahvaljujući svojim karakteristikama, ulje sjemenki divlje borovnice omogućava brže postizanje punoće vlasi, a pokazuje i visoku efikasnost u tretmanu tjemenjače.

- Ekstrakt ovsa- ekstrakt ovsa je široko zastupljen u tretmanu kože i to vijekovima unazad. Naši preci su koristili kaše od ovsa da ublaže pojavu crvenila, svraba i upala na koži. Savremena farmacija je omogućila da se to dejstvo osavremeni i pojača upotrebom ekstrakta ovsa.

- Avenantramid-  komponenta koja se prirodno nalazi u ekstraktu ovsa zbog koje ovas deluje povoljno na smirivanje upalnih promjena na koži. Kombinacijom ekstrakta ovsa i avenantramida omogućava se veoma efikasno smirivanje promjena na koži, a pri tome se zadržava osobina proizvoda da je prirodan i bez neželjenih efekata.

Osim navedenih komponenti, u sastav proizvoda ulaze i: shea buter, vitamin E, cink-oksid, dok se u kupkama i šamponima nalaze blaga pjeneća sredstva, koja su prirodna (porijeklom iz ovsa i kokosa), i sa kliničkim dokazima da su bezbijedna za upotrebu, kako kod normalne, tako i kod crvene, atopične i ekcematozne kože.

Više o proizvodima: www.babymedcosmetics.com