Celtis Pharm
BabyMed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom

BabyMed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom

BabyMed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom je specijalno formulisana za njegu kože novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji BabyMed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom ima višestruko emolijentni efekat.

Prisustvo cink-oksida u koncentraciji od 15% omogućava kvalitetnu zaštitu djeteta u predjelu pelenske regije. Ima zaštitnu ulogu. Djeluje  tako što stvara zaštitni film na koži i time štiti kožu od iritanasa iz fecesa i urina.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa šumskog voća zaokružuje cjelu formulaciju dajući djetetu osećaj svježine i čistoće.

Pun efekat na kožu i pomoć u prevenciji nastanka, kao i pomoć u izliječenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje sjemenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, prije svega omega-3 I omega-6, djeluje regenerativno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode i omogućava izrazito vlažeći i umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševjekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba i iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo i svrab.

Pakovanje: tuba 50ml

Više o proizvodima: www.babymedcosmetics.com