Celtis Pharm, Beograd
Tranacix krema

Tranacix krema

 

Najbolji izbor za efikasan tretman hiperpigmentacija i rosacee

Traneksaminska kiselina – inovativno delovanje „starog“ molekula

Traneksaminska kiselina (TXA) je sintetski analog aminokiseline lizin. Koristi se kao lijek koji se koristi za liječenje ili sprečavanje prekomjernog gubitka krvi zbog većih trauma, postporođajnog krvarenja, operativnih zahvata, uklanjanja zuba, krvarenja iz nosa i obilnih menstruacija. Takođe se koristi kod naslednog angioedema. Prvi put je sintetisana 1962 godine u Japanu.

Prvo pominjanje TXA u dermatologiji bilo je 1979. Lopez-Gonzalez i saradnici su prijavili vrlo dobar rezultat upotrebom oralne TXA u tretmanu aktiničnog pruriga.(1) Tek od 1998 počinje ispitivanje delovanja TXA u dermatologiji. Te godine su Maeda i saradnici u in vitro studiji pokazali da TXA uzeta oralnim putem može da zaustavi melanogenezu. (2) Od 2010 se istraživanja na TXA obavljaju frekventnije i broj studija se povećao.
Mehanizam djelovanja traneksaminske kiseline na melazmu

TXA smanjuje broj krvnih sudova u dermisu i inhibira neovaskularizaciju izazvanu osnovnim faktorom rasta fibroblasta.(3,4)
TXA smanjuje nivo VEGF smanjivanjem aktivnosti mastocita.(5)
TXA direktno inhibira melanogenezu kroz suzbijanje ekspresije prohormonske konvertaze (PC2) i ɑ-melanocit stimulišućeg hormona (ɑ-MSH).(6)
Mehanizam djelovanja traneksaminske kiseline na rosaceu
TXA smanjuje broj krvnih sudova u dermisu i inhibira neovaskularizaciju izazvanu osnovnim faktorom rasta fibroblasta.(3,4)
TXA inhibira i ekspresiju serin proteze (SP) i ekspresiju PAR-2, što dovodi do homeostaze barijerne propustljivosti.(7)

TANACIX® KREM

Krem na bazi 3% traneksaminske kiseline
Sadrži širok spektar fotozaštite SPF 20
Koristi se uveče i ujutru na prethodno očišćenu i suvu kožu
Efikasnost pokazana u publikovanim kliničikm ispitivanjima nakon 3 mjeseca upotrebe
Odlična podnošljivost – Odsustvo neželjenih dejstava
Tuba 30ml
Proizvedeno u Francuskoj

Dodatna preporuka: istovremenom upotrebom Tranacix® krema sa drugim tretmanima (laseri, pilinzi, mezoterapija) povećava se efikasnost i brzina dobijanja efekata

POGLEDAJTE VIDEO:

PREUZMITEBrošura Tranacix krema

 

VitiLSi gel

VitiLSi gel

ZA REGULACIJU DEPIGMENTACIJA

VitiLSi je potpuno nov, patentirani i inovativan koncept za tretman vitiliga. Namijenjen je isključivo za topikalnu primenu. VitiLSi je formulisan na bazi standardizovanih biljnih aktivnih sastojaka. Tačnije, ovo je kombinacija dva biljna ekstrakta - Coleus forskohlii (Indijska kopriva) i Cassia alata (Sena). Ova dva aktivna sastojka su široko istražena i predmet su brojnih naučnih izvještaja. Posebno je dokazana njihova bezbjednost za topikalnu upotrebu. Testirali su ga poznati dermatolozi koji se prevashodno bave tretmanom vitiliga kako bi procijenili njegovu efikasnost, kao i odsustvo neželjenih dejstava prilikom njegove upotrebe. VitiLSi vrlo često dovodi do potpune ili gotovo potpune repigmentacije u relativno kratkom vremenskom periodu (nekoliko nedelja) u odnosu na prosječno vreme fiziološkog procesa melanogeneze.

Mehanizam djelovanja na depigmentacije

Aktivnost i efikasnost VitiLSi gela je zasnovana na gore pomenutoj kombinaciji biljnih aktivnih sastojaka. Pokazalo se da je ekstrakt Cassia alata sposoban da stimuliše proizvodnju matičnih ćelija na dermo – epidermalnom nivou i snažno stimuliše njihovu transformaciju u melanoblaste (prekursore melanocita), a nakon toga i u melanocite (1). Pod ovako stumulisanim uslovima, ekstrakt Coleus forskholii stimuliše proces melanogeneze i dovodi do izuzetne sinteze melanina koji vrši repigmentaciju depigmentovanih delova kože. Ovo stimulativno delovanje Coleus forskholii dešava se na svim nivoima melanogeneze i to je razlog njegove visoke efikasnosti.(2)

Prikaz mehanizma djelovanja Vitilsi gela

Stimuliše ekspresiju SCF
Stimuliše Wnt/β catenin put
Povećava broj keratinocita
Stimuliše ekspresiju β-FGF
Redukuje nivo TGF-β
Redukuje nivo TNF-α
Redukuje nivo IFN-γ
Redukuje nivo proinflamatonih citokina
Inhibira aktivnost NO sintaze
Stimuliše espresiju MC1R
Stimuliše cAMP
Vraća na fiziološki nivo MITF

Kako do najboljih rezultata?

VitiLSi se mora nanositi na depigmentacije jedanput dnevno, najbolje ujutro, na prethodno očišćenu i suvu kožu. Nanošenje treba da bude pažljivo i samo na depigmentovanu kožu. Nanošenje na ivice ili dijelove kože koji su normalno pigmetovani dovešće do tamnjenja kože, kao da je osunčana.. Efikasnost VitiLSi se dodatno povećava kratkotrajnim, svakodnevnim izglaganjem solarnom zračenju u vremenu kada je solarno zračenje bezbjedno, na primer 10 minuta u 10 sati. Interval vremena između primjene VitiLSi gela i izlaganja suncu nije važan. U slučaju oblačnog vremena ili odsustva sunca, takođe bi moglo da bude korisno jednostavno izlaganje vidljivoj svetlosti. Još efikasnije dermatološko rešenje je upotreba VitiLSi gela u kombinaciji sa fototerapijom (NB), pod strogim nadzorom. Jednom kada se repigmentacija oceni kao zadovoljavajuća, aplikacije VitiLSi gela mogu da se prorijede ili da se prekinu, ali vjerovatno će stečena pigmentacija vremenom nestati. U tom slučaju je preporučljivo da se iznova započne svakodnevne primene VitiLSi gela.

Prvi rezultati su vidljivi već nakon 14 dana, a pun efekat se postiže nakon 3 meseca svakodnevne primene.

Preko VitiLSi gela može da se nanosi korektivna šminka.

Dodatna preporuka: VitiLSi gel se može kombinovati sa ostalim vrstama tretmana ili terapijom za vitiligo.

PRIJE I POSLE upotrebe VitiLSi® gela PRIRODAN, BEZBIJEDAN, EFIKASAN, BRZ, DERMATOLOŠKI DOKUMENTOVAN METOD ZA IZVANREDNU REPIGMENTACIJU KOŽE 

PREUZMITE Brošura VitiLSi gel