Celtis Pharm
BabyMed šampon za bebe

BabyMed šampon za bebe

BabyMed šampon za bebe je specijalno formulisana šampon za higijenu, ali zahvaljujući svom višestruko emolijentnom efektu, namijenjen je i za njegu kože glave, kao i kose novorođenčadi i djece sa osjetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu. BabyMed šampon za bebe je namenjen i djeci sa krhkim vlasima kose, kao i kod tjemenjače.

pH BabyMed šampona  za bebe je 5,5 I idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor za njegu kože glave i kose u pomenutim stanjima.

BabyMed šampon za bebe ne sadrži sulfate, kao najčešće korišćene površinski aktivne materije, koji su potencijalni iritansi i alergeni, već prirodne, blage površinski aktivne materije: proteol-oat I dinatrijum-kokoamfodiacetat, koji ne iritiraju kožu, a imaju blaga pjeneća svojstva što omogućava efekat popularno zvanog “pranja kose bez suza” što omogućava lako pranje kose uz prihvatanje samog čina kao da je igra u pitanju.

Kliničke studije su pokazale da prirodna pjeneća sredstva u svakodnevnoj primjeni nemaju negativan efekat na normalnu kožu, kao ni na suvu, zadebljalu i eritematoznu kožu beba.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa šumskog voća omogućava da mališani sa zadovoljstvom prihvataju sam čin pranja kose.

Pun efekat na kožu glave, kao i na same vlasi kose, postignut je zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje sjemenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, prije svega omega-3 i omega-6, djeluje regenerativno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode i omogućava izrazito vlažeći i umirujući efekat. Ulje sjemenki divlje borovnice utiče na jačanje krhkih vlasi kose.

- Ekstrakt ovsa - pored viševjekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba i iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid - zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo i svrab.

BabyMed šampon za kosu se pokazao izvrsnim u rješavanju problema tjemenjače.

Pakovanje: 200ml

Više o proizvodima možete videti na www.babymedcosmetics.com