Globifer Intl.

Globifer Intl. je farmaceutska kompanija iz Belgije, koja je nudi inovativno rješenje u terapiji anemije, stabilizaciji hemoglobina i nivoa gvožđa u organizmu.

Globifer je dodatak ishrani namjenjen pacijentima koji imaju potrebu za unosom gvožđa (željeza).

Globifer je prvi preparat koji sadrži gvožđe životinjskog porijekla, odnosno HEM organsko elementarno gvožđe, dobijeno iz hemoglobina prečišćene teleće krvi.

Globifer sadrži jedinstvenu niskodoznu formulaciju HEM i ne HEM gvožđa, koja omogućava odlične rezultate bez neželjenih dejstava.

Neke od prednosti HEM gvožđa u odnosu na ostale oblike su:

Visoka efikasnost:

  -absorbcija HEM gvožđe je 10 puta veća u odnosu na neHEM i iznosi čak 25-40%.

Mnogo bolja podnošljivost:

  -HEM gvožđe je potpuno rastvorljivo, ne ostavlja slobodne jone gvožđa, rezidue u gastrintestinalnom traktu, tako da su neželjna dejstva na nivou placeba - nema mučnine, težine, opstipacija, dijareja i sl.

Značajno konformnija primjena:

   -uzima se jedna tableta na dan, koja nema interakcije sa hranom, kafom, čajem.. i može se uzimati kada pacijentu odgovara, bez obzira na obrok.

Mnogo veća bioraspoloživost:

  -potpuno drugačiji mehanizam absoprbcije, omogućava mnogo veću bioraspoloživost, pa nije potrebno uzimati Vitamin C niti bilo kakvu dodatnu terapiju.

Za razliku od tradicionalnih preparata gvožđa koji, da bi bili efikasni moraju da sadrže visoke koncentracije, podrazumjevaju i dodatne medikamente i obavezuju pacijenta da ih koristi zavisno od obroka... Globifer zahvaljujući značajno boljoj absorbciji HEM gvožđa omogućava znatno veću efikasnost sa mnogo lakšom primjenom.

Globifer je potpuno bezbjedan za: trudnice, dojilje, žene koje žele začeti, kao i za ostale pacijente (gastroenterološke, onkološke, hematološke...).

Trenutno su na tržištu raspoloživa dva oblika Globifer preparata:

- Globifer Forte   40 tableta

  18 mg HEM gvožđa

  510 mg hemoglobina u prahu

- Globifer Forte Plus  40 tableta

  18 mg HEM gvožđa

  510 mg hemoglobina u prahu

  Vitamin B12 3,0 mikrograma

  Folna kiselina 0,4 mg

- Globifer kids 30 tableta za žvakanje za djecu

  9 mg HEM gvožđa